1 av 2
2 av 2
Goran Milutinovic, filosof

Onsdag 6/5

09.30-10.00  Länsmuséet
Anna Ehn från Länsmuséet visar vilka konstverk man kan rösta på i önskekonsten.

10.00-10.30 Filosofen - Goran Milutinovic
”Nostalgi är ingen reaktion till något verkligt, en verklig tid eller en verklig plats. Nostalgi är ytterst resultat av en kreativ process, en verklighetsskapande process, där de världar vi skapar feltolkas som världar vi en gång levde i. Nuet förekommer alltid som någonting bristfälligt, medan Dåtiden alltid idealiseras in absurdum. Människans längtan efter Det Absoluta – evigheten och den fullkomliga lugn som följer med den – är ouppnåelig i den icke-absoluta och icke-perfekta värld som vi fått låna. Denna längtan är dock ingenting som man enkelt kan välja bort – denna längtan är en essentiell egenskap hos människan. Det är denna längtan i kontext av vår medvetenhet om världens ickeperfektion som framtvingar den kreativa processen som vi kallar för nostalgi, som därmed visar sig vara människans grundläggande sättatt- vara - ett sätt för människan att förverkliga sitt existentiella Väsen.”

10.30-11.00 Digital X del 3 - Barbro Ager

Vi har kommit till den tredje delen i vår serie om konstnärer som deltar i projektet Digital X. Idag handlar det om Barbro Ager.

11.00-11.30 Ridsportlistan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".