Onsdag 27/5 - På besök i Ljusdal

Idag sände förmiddagen från Ljusdal - Linneas hemstad (eller är det hemköping?) som Mikael mest känner till på grund av bandyn.

09.00-09.30

Vi anlände strax innan nio och möttes av en hel välkomstkommitte - Micke Näslund, Christer Näslund och Anders Lans från Naturbruksgymnasiet.

Det blev lite snack om vad som hända skulle, sedan tittade Sven-Arne Persson förbi. Han arbetar för Ljusdals kommun och kunde berätta, från sin unika bakgrund som miljöchef och nuvarande position som chef på VA och Renhållning, om hur det blir lättare att tömma slem, till exempel, om man har gott om information och data att luta sig på. Vi vill nämligen försöka lära oss under dagen på vilka sätt man rent praktiskt kan använda sig av GIS och Sven-Arne var perfekt som vårt första intervjuobjekt! Han var nämligen en av dem som förordnade det nya systemet.

 

09.30-10.00

Vad är det egentligen som gör att det är så många fler killar än tjejer på naturbrukslinje? Och så många fler tjejer på djurvård? Mikael får svar från Anders Lans, som är rektor. Sedan var det dags att ge sig upp i maskinerna!


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista