Onsdag 27/5 - På besök i Ljusdal del 3

10.30-11.00

Det är inte bara en massa roligt på gymnasiet - Micke Näslund berättar om den miljöcertifiering som gör att eleverna lär sig att tänka på naturen som en förnybar resurs, men som måste skötas om för att ta igen sig på rätt sätt.

På djurvårdssidan har man inte legat på latsidan under dagen - det har varit test för att få hundkörkort! Vi träffar Sofie Eriksson, Moa Eriksson, Sara Hedlund och Sofia Gustafsson och de två hundarna Axa och Joe. Joe och Sofie hade nyss fått sitt hundkörkort och de visade upp lite av vad testet bestod av.

 
Inne i själv djurhuset håller Madeleine Rimnell på med ett trimningsprov inför läraren Ingela Olsson. Vi ställer de viktiga frågorna, som "vad ska man tänka på när man trimmar en gråhund", och "kommer Madeleine att få godkänt på provet?"
Läraren Carina Byrén ( hon har en hund på kontoret!) förklarar varför hon tycker att det här viktigt att lära sig ha kontakt med djur, och Micke Näslund och Anders Lans får i uppdrag att sammanfatta vad naturbruksgymnasiet handlar om med ett ord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista