Onsdag 27/5 - På besök i Ljusdal del 4

11.00-12.00

Barbro Ager är Ovanåkers konstnär och skickade oss en bild på en båt - hennes transportmedel under Digital X- tävlingsveckan! För att läsa mer om Digital X eller höra intervjuer med alla konstnärer,

Vi förflyttade oss från Slotte till IP. Där väntade Vera, helt klädd i gult och grönt, på att prästen skulle komma för att diskutera hennes dop, som ska ske på lördag - på idrottsplatsen!

I början av programmet träffade vi Sten-Arne, som berättade om hur V&A och Renhållning använder sig av GIS. En annan yrkeskategori som för två år sedan började använda sig av den här typen av teknik är brandkåren. Räddningschef Stig Olsson kom och berättade att det här är mycket mer än bara en rolig "leksak" - den gör så att folk är säkrare.

För fem år sen, 2004, så pågick ett unikt samberte mellan Hälsinglands Museum och GIS-enheten vid Högskolan i Gävle. Reportaget gjordes av Margit Hager och idag bjöd vi på en favorit i repris. Men vi gjorde också en uppföljning med Gunilla Stenberg, chef på Hälsinglands museum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista