Tisdag 22/9

Varför skriver vissa författare under psedonymer, varför protesterar andra så kraftigt mot det och vilka litterara storheter är okända än idag?  Conny Persson från stadsbiblioteket kommer till studion och han har stora nyheter på gång - mysteriet Bo Balderson kan få en förklaring direkt i vår radio.

Är Bo Balderson i själva verket Curt-Staffan Giesecke? Bokprat med Conny Persson

Conny Persson från stadsbiblioteket kommer till studion för att prata om pseudonymer inom litteraturen - varför skriver man under ett antaget namn och varför väcker det sådan debatt bland litteraturvetare och författare? Men det kanske viktigaste i dagens bokprat handlar om en sägenomspunnen pseudonym - nämligen Bo Balderson. Vem var han egentligen? Vi diskuterar några av teorierna som lagts fram men framför allt får vi höra Connys egen - han fick nämligen ett namn från en redaktör på Bonniers... Är mysteriet Bo Balderson på väg att avslöjas?

Men vad säger Curt-Steffan Giesecke själv? Vi ringer upp honom och frågar.

Önskemusiken
Under Önskemusiken på tisdagar kl. 11-12 släpper vi fram dina vilda eller väldresserade önskemelodier. Det kan vara plågan som du inte tycker plågar tillräckligt ofta, det kan vara den glömda biten som du inte hört på oändligt länge eller den låt som får hela ditt system att gå i spinn. Önskemusiken är hur som helst din timme - åtminstone vad gäller musiken, programledarna förbehåller sig fortfarande rätten att prata sönder ett par minuter eller så.

Så här gör du:

Ring vår telefonsluss 026-66 65 50 öppen tisdagar kl. 11-12

Skicka E-post till formiddag.gavleborg@sr.se

SMS:a till 722 50 skriv P4Gävle mellanslag önska mellanslag och din önskan

Skicka vykort eller brev till adressen:
SR Gävleborg. Önskemusiken, Box 6702, 801 74 Gävle