1 av 3
Goran Milutinovic, filosof
2 av 3
Eva Åsén Ekstrand
3 av 3
Linneas symboliska armband

Onsdag 14/10

 09.30-10.00 Dagens medmänniska

Runt sin handled bär Linnea nu ett litet band som påminnelse om den väldigt trevliga medmänniska som tog hand om henne efter att hon ramlat med cykeln. Nu är det dags att skicka vänligheten vidare! Känner du någon som förtjänar att uppmärksammas? Hör av dig till oss, så kanske vi besöker honom eller henne! Den allra första medmänniska som vi hälsade på heter Bernt Andersson i Sörfors.


10.00-10.30 Filosofen Goran Milutinovic

            "Fredspris har förlorat sin trovärdighet"… Tidningar, tv och radiostationer runt om i (väst)världen, men kanske framförallt i USA, är nästan eniga: det hittills mest prestigefyllda pris som man kunde få i vår patetiska värld har förlorat sitt värde och sin trovärdighet i o m att det tilldelats Barack Obama. Min spontana reaktion blir, inte helt överraskande kanske för de som känner mig: vilken trovärdighet? Har alla hållit huvudet i sanden under de senaste 3-4 årtionden?
/Goran Milutinovic

Vår filosof Goran kommer till studion för att provocera och sätta igång tankeversamheten.


10.30-11.00  FRA-tävling
Idag ska riksdagen rösta igenom ändringar i den mycket kontroversiella FRA-lagen - även om medlemmarna i försvarsutskottet inte verkar ha koll på vad det är dom röstar på (Åsa Lindestam, S Gävleborg kunde till exempel inte svara på frågorna "vem får beställa signalspaning" och "vem får man spana på".

Men FRA är ju så mycket mer än bara en lag. Det är också en väldigt trevlig bokstavskombination. Du har F, lite svagt och mjukt, sedan kommer det tunga Ret och sedan avslutas det med ett rakt och klingande A. Därför är vårt tema idag FRA.


11.30-12.00 Mediahalvtimmen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".