1 av 2
Maria Berglind-Wallmo intervjuas av Christian Höijer
2 av 2
Karin Hallström blev överraskad mitt i stickningen

Tisdag 17/11

Vi efterlyste goda medmänniskor som förtjänar uppmärksamhet för allt det fantastiska de gör för att förgylla vardagen - och ni hörde av er i massor! Idag överraskar vi en av de nominerade - kan det bli din dörr vi knackar på?

Bokprat med Maria Berglind-Wallmo

Vi pratar om årets August-nominerade barn- och ungdomsböcker:

Titlar:
Månskensvargen
med Elvira Birgitta Holm
Siv sover vilse av Pia Lundenbaum
Kulor i hjärtat av Cilla Naumann
Natthimlen av Sofia Nordin
Skriv om och om igen av Ylva Karlsson
Svenhammeds journaler av Zulmir Becevic


Dagens medmänniska

För ett par veckor sedan började vi med ett nytt inslag här i förmiddagen - dagens medmänniska. Vi ville uppmärksamma de personer som med små medel och gott humör förgyller vardagen för oss andra. Ni nominerade massvis med sådana här personer, och vi uppmärksammade idag en av dem - hon visste inte om att vi skulle komma, så det blev en riktig överraskning!

Det hela började med att vi ringde upp Els-Marie Olofsson, som var den som nominerat dagens medmänniska. (Vill du vara med och nominera? Ring 026 64 99 99, skriv till formiddag.gavleborg@sr.se eller skriv till "Förmiddag. Box 6702 801 74 Gävle")

Sedan var det dags för den svåraste delen - att hitta hem till vår medmänniska! Vår reporter Charlotta Cederlöf hade lite problem.

Men när hon väl kom fram blev det en riktig överraskning!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".