1 av 2
Dan Lorén
2 av 2
Lena Ödéen

Onsdag 18/11

Spottande hockeypublik 09.30-10.00
På gårdagens match mot Modo gjorde Mikael en upptäckt - det spottas en hel del på hockeymatcher. Om man jämför med till exempel en konsert på konserthuset är det en himla skillnad i antalet spottloskor utanför arenan. Annette Oliverby är expert på saliv förklarade att det inte finns några vetenskapliga belägg för att det handlar om att hockeypubliken avsöndrar mer saliv - det är istället psykologiskt.


Spårvagnen 100 år 10.00-10.30

Spårvägen i Gävle firar 100 år och nu har man en fotoutställning på Länsmuseet i Gävle till minne av spårvagnstiden. Anna Molin träffar Dan Lorén, förste antikvarie och avdelningschef för fotosamlingar.


Stafettgästen 11.00-12.00

Alla människor har en historia att berätta.  Det är tanken bakom programpunkten stafettgästen. Varannan vecka kommer en gäst till studion för att berätta om sitt liv, sina tankar, sin filosofi - ge oss sin historia, helt enkelt. Han/hon väljer sedan ut vem som ska vara gäst näste gång. Dagens gäst är Lena Ödeen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".