1 av 3
Magnus Lundquist, GD
2 av 3
Signar Mäkitalo är smittskyddsläkare i Gävlebog och svarar på lyssnarnas frågor om svininfluensan
3 av 3
Mona Eriksson leder gympan

Torsdag 19/11

Konsumentpanelen

Magnus Lundqvist från Gefle Dagblad och Peter Arnell, konsumentvägledare, tar upp lyssnarnas konsumentfrågor och diskuterar vad som hänt de senaste veckorna inom konsumentvärlden. Idag pratar vi bland annat om vad som hänt med den negativa avtalsbindningen, om vi verkligen kan rädda julen genom att panta tomma läskflaskor och vad hur stora chanser man har att bryta ett avtal när man tycker att säljaren har ljugit.


Friskis&Svettis fyller 25 år

Alla vet vi att det är bra att röra på sig för att må bra. Och det gäller både ung som gammal. Så hur gör egentligen pensionärerna för att må bra? Vår reporter Anna Molin har begett sig till en idrottsförening i Gävle som fyller 25 år i år för att prata träning med några som håller i gång även på äldre dagar.


Svininfluensapanelen

Signar Mäkitalo kommer till studion för att svara på lyssnarnas frågor om svininfluensan och vaccineringen. Idag tar vi bland annat upp:

  • Hur kan man göra juluppehåll vid en pandemi i 2 veckor när alla ens har fått första sprutan?
  • När kan vi som tagit en spruta få vaccin för den vanliga influensan?
  • Är det bestämt om barn ska få en andra spruta?
  • Om man får svaga eller inga symptom efter vaccineringen, betyder det att vaccinet inte fungerat?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".