Onsdag 25/11

Minnet - det kollektiva och det indivuella. De nya medierna - på besök eller här för att stanna? Och vi ger oss ut på en spännande saffransjakt i länet - var är det dyrast, var är det billigast?

Saffransjakten
Mikael fick ge 32:50 för sin påse saffran - varför har priset gått upp så mycket på denna väldigt populära krydda i jultider? Finns det något man kan göra för att dryga ut den? Och var i länet finns det billigaste och det dyraste saffranet? Hör av dig till oss på formiddag.gavleborg@sr.se

Vi pratar också med Apotekets Produktionslaboratoriers Staffan Sundquist som förklarar varför prisutvecklingen ser ut som den gör, och om vi kommer att drabbas av en saffransbrist i jul.


Filosofen Goran

Varannan vecka kommer Goran Milutinovic till studion för att provocera och diskutera. Idag pratar vi om minnet. Hur minns vi saker? Som isolerade individer (psykologi) eller i interaktion med andra?


Torbjörn Nordvall


När Torbjörn Nordvall var ung pojke hemma i Lingbo drömde han om en karriär som framgångsrik skidåkare. Han satsade också helhjärtat på skidorna ändå upp i senioråldern, men utan att riktigt nå toppen. Men landslagschansen skulle dyka upp på ett annorlunda sätt än han tänkt sig. För när yrkeslivet som journalist och senare författare väntade - blev han istället presschef för det svenska längdlandslaget.

I landslaget kallas han skämtsamt för Lingbo-Sixten - här får vi höra honom berätta om mötet med kungligheter, det enorma trycket på Charlotte Kalla och förhoppningarna på länets ess - Emil Jönsson, Daniel Rickardsson och Anders Södergren.