Torsdag 3/12

Klimatmusikal


I förmiddagen nu om "Banankontakt"- en klimatmusikal som ska få både unga och gamla att tänka mer på miljön. Det är Riksteatern och Naturskyddsföreningen som samarbetar och för att få nya generationer att upptäcka karaktärerna Trazan och Banarne så är Lasse Åberg och Klasse Möllberg utbytta mot de yngre förmågorna Anders Nilsson och Bolibompaprogramledaren Nasim Al-Fakir. Regissör är Olle Thörnqvist.

Konsumentpanelen

Magnus Lundqvist från Gefle Dagblad och en representant från konsumentvägledarna, tar upp lyssnarnas konsumentfrågor och diskuterar vad som hänt de senaste veckorna inom konsumentvärlden. Har du en fråga eller fundering? Hör av dig till förmiddagen på formiddag.gavleborg@sr.se eller ring in till vår telfonsvarare på 026 64 99 99


Peter Stormare i Jägarna 2

När man pratar bra svensk film genom tiderna är det svårt att undgå jägarna, från 1996. Filmen blev en stor biosucce och nu, tretton år senare, så ska den få en uppföljare. Där ska, förutom Rolf Lassgård, också Arbråsonen Peter Stormare vara med. Vi försökte få reda på vad handlingen är i den nya filmen, men inte kan det väl vara en UFO-jagarhistoria?


Svininfluensapanelen

Signar Mäkitalo kommer till studion för att svara på lyssnarnas frågor om svininfluensan och vaccineringen.