Tisdag 8/12

Bokprat 09.30-10.00
Varje vecka får vi besök från bibliotekarier från Sätra, Andersberg, Stadsbiblioteket eller någon annanstans. Vi får tips om de bästa böckerna och filmerna för barn, ungdomar och vuxna, alla samlade under ett gemensamt tema.

Idag:  Vad gör man egentligen i ett litterärt sällskap? Hur många vinklar och gömda infall kan man rimligtvis hitta? Och varför är de allra flesta dedikerade till en gammal, död författare? Kan man inte ha litterära sällskap som kretsar kring en nutida författare, det borde ju egentligen vara enklare för då kan man fråga vad de menade? Det ska förhoppningsvis Conny Persson hjälpa oss förstå.

Han har också med sig Roger Thollin, som presenterar tre filmer med tema snö - eftersom det är dags för den att komma nu! Men så länge den lyser med sin frånvaro får vi nöja oss med 

  • Frozen River
  • Låt den rätte komma in
  • Kautokeino - Upproret

Den 10/12 stänger vi Topplistan för den här säsongen, då ska en jury ta ställning till vilka bidrag som tar sig vidare till finalen efter årsskiftet. De ska spela live inför publik och radiolyssnare. Därför har vi ingen ny utmanare den här veckan utan fem har blivit tre. Utav de fem finalisterna som vi hade på listan förra veckan har vi nu plockat ut de tre som hade flest röster - passa på att rösta på din favorit och ge dom en plats i finalen.


Vi går på pepparkakshusvisning

Nu ska Gävle konserthus säljas - som pepparkakshus. En bagare i Gävle har tillverkat en kopia av konserthuset i pepparkaksdeg och nu ska en mäklare sälja huset till högstbjudande - och pengarna går till välgörenhet.

Vår reporter Anna Molin gick på visning av pepparkakshuset.Önskemusiken
Under Önskemusiken på tisdagar kl. 11-12 släpper vi fram dina vilda eller väldresserade önskemelodier. Det kan vara plågan som du inte tycker plågar tillräckligt ofta, det kan vara den glömda biten som du inte hört på oändligt länge eller den låt som får hela ditt system att gå i spinn. Önskemusiken är hur som helst din timme - åtminstone vad gäller musiken, programledarna förbehåller sig fortfarande rätten att prata sönder ett par minuter eller så.