Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Förmiddag i P4 Gävleborg är programmet som gör dig smart, uppdaterad och glad.
”Som en död Barbapapa”. Så beskriver "Den bruna maten" en av 70-talets vidrigaste förrätter.
31 januari 2011

Gråa geggor och pajiga pizzor

Den bruna maten
4:31 min

Idag stod udda mat på menyn hos restaurang Förmiddagen.

Länsstyrelsens Rina Näslund, projektledare för "Öpnna dörrar", resonerade kring vad som är udda för vem, och hur man kan kombinera nysvenskars mat och företagande.

Dessutom pratades det om pizzor med yoghurt och flingor, om Calskrove (en dubbel hamburgare inbakad i en Calzone) och om bräserade sjögurkor och rostade gräshoppor.

Några som har snöat in på märklig mat är gruppen bakom bloggen . De kallar sig för "Familjen Brun", träffas på helger och lagar mat från 70-talets receptkort. Bananer i skinkrock. "Succesufflé", "Banansallad special" och "Korv i kamouflage" är några av rätterna som stått på deras storblommiga bordsduk.

Kristin ringde upp Petter Inedahl alias ”Herr Brun” och frågade honom hur idén bakom projektet uppstod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".