Fredag 16 februari

Undrar om lönen kommer nästa fredag. Det känns som att det börjar bli dax. Igår var vi ute och drack after work-öl. Så det känns som att lönen borde komma snart. För det blev liksom tomt i pluskan igår.

Idag har vi spånat idéer, och jag har försökt klippa ihop ”Best of Lantz”, som sänds i P4 klockan 21.03 på söndagar. Men jag har inte kommit överrens med materialet så det blir till att åka in i morgon för att klippa och redigera färdigt.

På lunchen idag diskuterade vi huruvida man kan prata om matlagning i klasstermer. Jag hävdade att matlaging är en av de mest demokratiska sysslor man kan utföra. Vilket naturligtvis retade skiten ut Melinda. Hon hatar när jag säger saker som att man ska ”vända ner laxen i vichysoissen”, eller när jag pratar vin och champagne. Men håll med mig, visst är matlagning en demokratisk syssla som alla kan göra. Även om det innebär att vända ner en laxbit i en vichysoisse?

Något jag själv ska göra i morgon.

Puss och trevlig helg, hälsar Fredrik Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista