Fredag 23 februari

Såg ni Aktuellt igår?
Mohahahahahahahahaha.
Jag älskar Anna Hedenmo!

Idag har vi haft besök av en massa chefer, som säger att dom tycker om oss. Det värmer.
Och vad som inte bara värmer, utan nästan gör att magen börjar koka av värme och kärlek är alla vackra, goda, snälla, kloka, smarta och open-minded-lyssnare som skickar så många fina mejl - det är nästan så att man börjar gråta och vill krama hela världen.
Ibland är det svårt att vara misantropisk.

Nu är jag på väg till ett hotel som ligger på Strandvägen. Ibland brukar jag gå dit och ta en afterwork-skumpa. Idag är det lön, vi har fått så många fina mejl, cheferna har varit snälla och det är inte många månader kvar innan man kan ligga på Gärdet och hångla - så, därför en perfekt dag för afterwork-skumpa!

I morgon ska jag steka till en liten rösti och servera med smetana, rödlök och löjrom från Kalix. Därefter gör jag ett världsdelssprång vad gäller det kulinariska och hoppar till Indien, och serverar den kycklinggryta som Timo Räisänen lagade till Håkan Hellström, och Håkan Hellström svimmade för att det var så gott. Slutligen bjuder jag på ost och vitt vin - en kristallklar gewutztraminer med en Tête de moine.

I onsdags var jag sjuk, och när jag skulle gå och lägga mig klockan tolv ringde min telefon. Det var en person från Sandviken som hade sett någon Beck-film och trodde att jag hade regissera den. Rätt konstigt va?

Påminner om den gång jag fick ett beundrarbrev som löd ”Hej Fredrik Olsson. Jag vill ha ett idolkort på Fredrik Olsson, med Fredrik Olssons autograf på. Känner du Jarl Borselius och Ingrid Nilsson förresten?”
Jag blev jätteglad, hur ofta får man skriva sin autograf? Men fattade inte riktigt det där med Jarl och Ingrid. Sen gick det upp för mig när jag kollade på Fanny och Alexander att han som skrev brevet trodde att jag var skådespelaren Fredrik Olsson - även Siw Malmkvists man.
Jag tog en bild av mig själv, skrev min autograf och svarade att jag inte kände Jarl eller Ingrid.

Kanske trodde han som ringde i onsdags också att jag var den andre Fredrik Olsson?
Men han har väl å andra sidan inte regisserat nån Beck-film?

Trevlig helg,
önskar
Fredrik Olsson. Den förste.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista