Tisdag 27 februari

Vad är en kulturelitistisk mediedebatt mot att försöka bli frisk samtidigt som man tar hand om två sjuka barn med snorräls och recensenthumör?

Ingenting, säger jag, INGENTING! Och när jag säger ”ingenting” så låter jag som Lena Nyman, enligt Fredrik, som jag pratade i telefon med tidigare. Från Bengt Magnusson till Lena Nyman på en dag – om jag följer den progressiva skalan borde det betyda att jag imorgon låter som…..dom där mössen på julafton. Det vill säga precis som vanligt! Hurra, snart är jag frisk (medpipig musröst)!

Men först (imorgon) ska jag på begravning. Döden är också en bra parameter för att avgöra relevansen på det som händer omkring en. ”Döden har ett konstigt sätt att vårda sig om sina små”, skriver Kristina Lugn, och det är det bästa jag någonsin läst om döden, fast den senaste tidens P1-debatt har gjort tydligt att även högskolepoäng har ett konstigt sätt att vårda sig om sina små.

Men, herregud, inte ska jag sitta här och vara styv i korken bara för att jag går på Ipren (det finns massa andra trevliga värktabletter på marknaden också, men nu var det händelsevis just Ipren jag hade till hands. Om jag inte nödvändigtvis ville svälja två av ungarnas Alvedonsuppar. Det hade jag i och för sig gärna gjort om det inte var så att min hals för tillfället är trängre än min ringmuskel) –hur som helst - nyss ringde mamma från bokrean och jag bad henne att köpa ”Svinalängorna” för ”den ska man ju ha läst”. Det är det mest P1-iga jag har sagt sen jag blev förbannad för att ett av mina beundrarbrev var fullt med stavfel.

Underbara människa, vi hörs på torsdag!

Annika

Ps. Igår satt jag och dottern och målade. Vi gjorde vårt bästa för att avbilda radiohuset. Efter en stund utspelade sig följande konversation: ”Vad många fönster du gör.” ”Det måste vara många fönster för att man ska kunna se vad som händer där ute”.

Otur bara att vi har bytt ut alla väggar i kontorsmodulerna mot glasrutor så att så många i radiohuset glor inåt istället. Äsch så många kanske dom inte är förresten. Dom har bara så kraftfulla röster. Inte alls sådär muspipiga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista