Torsdag 12 april

Häromdagen läste jag en notis om att Scandic hotell nu tar bort biblarna från sina hotellrum och istället erbjuder både bibeln och koranen till utlåning i hotellreceptionen.

Det här har väckt ont blod hos bland annat medlemmar i Frälsningsarmén som nu hotar med att bojkotta hotellkedjan.
Hur är nu det elfte budordet: Du skall icke ha bokning på det hotell som icke tillhandahåller den heliga skrift på nattduksbordet.
Emanuel Karlsten som är medlem i Frälsningsarmén har via sin blogg startat en protestaktion och han säger till tidningen Dagen: ”Scandics gäster kan när som helst på dygnet se porr, mot betalning, men de behöver inte gå ner till receptionen och fråga efter den och sen traska hela vägen upp till rummet med en porrfilm i handen, som de numera måste göra med Bibeln.
Det är förstås en tanke som Scandic borde fundera på, att även förpassa porren till receptionen - man har ju faktiskt två händer - man kan ha bibeln i den ena och porrfilmen i den andra.

Men den verkligt intressanta frågan kanske ändå är: Varför har Emanuel inte bojkottat Scandic redan tidigare, just för att dom visar porr?

Göran Skytte, den gamle mustaschen, har också reagerat: ”På bara ett par timmar kan jag organisera en bojkott bland kristna företagare som kostar Scandic 2,4 miljoner kronor per år” skriver han på debattplats, också i tidningen Dagen. 
Här ser vi alltså Skytte nyttja det tolfte budordet: Du skall icke hota dina medmänniskor - men hotellkedjor går bra.
Vilket jag antar att Scandic inte bryr sig om ett vitten ty: du skall samla dina skatter i himlen, ty där din skatt är, där är också ditt hjärta.

/
Annika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista