Beatrice Ask anno 1992

Måndag 20 augusti

I höstens första Lantz i P1 hörde du justitieminister Beatrice Ask svara på buggningsfrågan från rapgruppen Svenska Akademien.

Annika hade också världspremiär av den låt hon har spelat in på uppdrag av Svenska Akademien. Både Sture från gruppen, och Papa Dee deltog i låten som handlar om buggning.

Dessutom avslöjade vi vad som fanns på den nota som en skotte smet ifrån på Operakällaren i förra veckan. Här nedan följer den också:

Mannen började med en flaska vit bourgogne, en ”Montrachet 2002” för 31.670 kr

Därefter tog han in ”Stekta pilgrimsmusslor med citronmelisspesto och tartar på tomat” för 270 kr

Till varmrätt beställde han in 2(!) portioner av ”Stekt hängmörad svensk entrecôte med ben serveras med oxmärgssky, vit och grön sparris och kantarellkompott” (anledningen till att han beställde två är för att man är tvingad att minst beställa till 2 personer, den tar också 40 minuter att tillaga), varje portion kostar 420 kr vilket sammanlagt blir 840 kr

Till det drack han en röd bordeaux, ett ”Château Pétrus 1989” för 34.840:-

Därefter rundade han av med en flaska ”Grahams Port 1948” för 26.450:-

Och till efterrätt beställde han in en kula med vaniljglass
....som inte finns på menyn....men som enligt notan gick på hela 30 kr

Här någonstans kom han på att det vore en bra idé att få in en flaska Sauternes, och beställde en ”Château d’Yquem” från 1937 och som kostade 45.145 kr. 

Slutligen avslutade han med lyxkaffet Kenya AA som kostar 44 kr per kopp.

Totalt gick notan alltså på 139.435 kr.

Trots att Annika från och med nu ska sända 4 gånger i veckan, kommer hon ändå inte ha råd med en sån middag. Och med tanke på hennes moraliska sinnelag blir det inte heller aktuellt med en springnota på det sätt som den anhållne skotten försökte med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".