Tisdag 16 oktober

Min syokonsulent frågade vad jag ville göra och jag sa som det var att jag ville bli skådis och då sa syokonsulenten att hon tyckte att jag skulle gå ekonomisk linje. Så det gjorde jag. Det behövdes ekonomer sa syokonsulenten. Men efter ett år som ekonom förstod jag att det kanske behövdes ekonomer, men inte ekonomer som jag.

Fast jag är inte helt tappad bakom en vagn... idag tex. Ser jag ju att något är på gång. Jag har nu vid flera tillfällen sett bilder på SEB:s vd Annika Falkengren där hon inte ler. Det har varit jättesvårt att få tag på såna bilder tidigare. Hon har alltid sett ut som en mysmulle på alla bilder, på stämman - mysmulle, på stan - mysmulle, vid bankomaten - mysmulle, men nu - det är något som hänt. På två bilder den senaste veckan har hon sett fullkomligt allvarligt ut.

Det är ett tecken.

Det andra är att Ericssonaktioen sjunger som en sten.

Det tredje är att Per Gessle får miljoner i skattesmäll.

Jag vet inte vad det här betyder, men nånting är i görningen och jag är säker på att om min syokonsulent fortfarande jobbar så kommer hon att råda den unga tjej som kommer upp idag och säger att hon vill bli ekonom att istället söka in på Dramaten.

Det var inte alls det här jag skulle prata om.

Jag skulle prata om att det omöjligt kan vara samma sak att vara syokonsulent idag.

I DN läser jag om Jorian Engelbrektsson. Jorian blev i söndags den första ickeamerikanska världsmästaren i flipperspel. Men du behöver inte vara orolig, Carina. Det är inte så att flipperspel är hans yrke. Nej, det är mer som hans hobby, eller som han själv säger: ”flippern är det jag brinner för. Det gör jag bara för att det är kul”. Vad du vad han gör egentligen? Han spelar poker! ”pokerspelandet är mitt jobb, det gör jag för pengar”.

”och vad vill du göra när du bli stor?”. ”jag vill spela flipper”. ”men det är ju inget riktigt jobb. Ta med dom här broschyrerna från pokerprogrammet också kommer du tillbaka nästa vecka så får vi se.”

/Annika Lantz