1 av 2
Filippa Reinfeldt.
2 av 2
Nalin Pekgul.

Telefonväkteri om Vårdval Stockholm

I vårt telefonväkteri fick lyssnarna chansen att ställa sina frågor om Vårdval Stockholm till landstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) landstingsråd och Anders Olsson, projektledare för Vårdval Stockholm.

Lyssna på programmet:

Förorten överges
Leif i anklagade Vårdvalet för att ha utarmat vårdkvaliten på Vårdcentralen i Gubbängen. Stafettläkare har ersatt ordinarie läkare som valt bort Gubbängen för att öppna eget i norrförort, menade han. Filippa Reinfeldt tillbakavisade detta i telefonväkteriet hos Björn Lindberg.

Debatt om hemsjukvården
Femton svåra diabetespatienter i Högalid slukar halva budgeten för hemsjukvård i företaget Högalid AB,nu efter Vårdvalet. Ann Johansson, chef på vårdföretaget, är mycket kritisk till de nya ersättningsreglerna. Landstingsrådet Filippa Reinfeldt och projektledare Anders Ohlsson tillbakavisar kritiken i Stockholm Idag.

Debatten redan innan sändningen
Det är infekterat kring Vårdvalet, minst sagt. Nalin Pekgul, ordförande i socialdemokratiska kvinnoförbundet, utmanar landstingsrådet Filippa Reinfeldt på debatt i Tensta och påstår att Filippa Reinfeldt inte vill ”se verkligheten” ute i förorten.

Felaktigheter, oseriösa uttalanden och personpåhopp anser Filippa Reinfeldt som ställde upp påen intervju hos oss i fredags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista