barnvagnsmarch Foto: Åsa Stöckel

8/3: Strömlöst på Danderyds sjukhus Världens längsta barnvagnsmarsch Liljevalchs byggs ut

Elavbrott inne på Danderyds sjukhus i natt - och reservkraften gick inte igång. Hela sjukhuset var utan ström och läven operationensavdelningen. Hur allvarlig var det här? 

Det blev troligen världsrekord idag när RFSU arrangerade en barnvagnsmarsch genom centrala Stockholm för att protestera mot att så många kvinnor dör vid förlossningar runt om i världen. Det sägs att en kvinna dör varje minut någonstans i världen på grund av bristfällig mödravård och illegala aborter.


Konsthallen Liljevalchs på Djurgården kan få större lokaler att röra sig i. Det finns planer på ytterligare en byggnad i anslutning till nuvarande Liljevalchs på 2200 kvadratmeter

För femte året i rad utses årets kvinnliga uppfinnare. Det är en utmärkelse som delas ut till kvinnor som kämpat sig till framgångar med sina innovationer. De är förebilder och inspirerar andra kvinnor att våga träda fram med sina idéer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista