4 maj

Fusk bland privatläkare ska stävjas Kritik mot bygget av nya Karolinska Oroliga i Älvsjö får jogga med polis

Det blev stopp i tågtrafiken till och från Stockholm i dag. Orsaken var en nedriven kontaktledning, som i sin tur orsakade en brand i vagndepån i Älvsjö. Både fjärrtåg och pendeltåg påverkades.

I dag obduceras den 19-åriga kvinna som hittades död på en innergård på Södermalm natten mellan lördag och söndag. Vi hör om senaste nytt i utredningen.

Stockholm går som tåget. Det menar Handelskammaren i sin senaste kvartalsrapport.

Privatläkarna i Stockholms län fuskar till sig minst 50 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar per år. Nu ska reglerna skärpas och privatläkarna etikutbildas.

Nu är det klart vilket företag som får bygga det nya Karolinska sjukhuset, som ska finansieras av både offentliga och privata medel. Men storaffären på 18 miljarder får kritik från flera håll.

I Älvsjö känner sig flera motionärer otrygga när de joggar i spåret. Men från och med i kväll får de sällskap av polisen i spåret.

På Tekniska museet började i dag årets Snilleblixtutställning, där barn från förskolan till årskurs 5 visar upp sina finurliga uppfinningar. Vi var givetvis på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista