26 maj

Kraftig ökning av metamfetamin Botkyrka vill få upp valdeltagandet Läsecirkel med läsplattor på Söder

Beslagen av Metamfetamin har ökat kraftigt de senaste åren. Det säljs på nätet och når ungdomar som aldrig tidigare kommit i kontakt med droger.

Botkyrka kommun satsar på att öka valdeltagandet i september. 50 Botkyrkabor har utbildats till samhällsinformatörer och ska framförallt försöka nå de rekordmånga förstagångsväljarna.

Transporter av för tidigt födda barn mellan olika sjukhus ska bli säkrare. Tre ultramoderna kuvöser har köpts in till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Nytt är bland annat att de passar in i Stockholms ambulanshelikoptrar, vilket inte varit fallet tidigare.

Idag är det invigning för ett eget kontor för föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime. Där ska kunskap om hedersrelaterat våld och förtryck samlas. Vi är på plats vid dagens invigning.

På Medborgarplatsens bibliotek är det ikväll läsecirkel. Det ovanliga är att cirkeldeltagarna endast ska använda elektroniska läseplattor.

Varför har det blivit sådan debatt kring Slussen när den ska göras om, vad är det som gör denna plats så speciell? Det försöker vi också ta reda på i dagens program.