22 juli

Nya Nationalarenan får kritik Stockholmscenterns hemliga valplan Stor golftävling i Upplands bro Universiteten nu på bostadsmarknaden

Bygget av den nya Nationalarenan i Solna pågår för fullt - 2012 beräknas den stå klar och kommer då bli Skandinaviens största. Men bygget av arenan har blivit dyrare än politikerna räknade med och nu haglar kritiken - från jurister och den socialdemokratiska oppostionen.

Centern satsar på att locka rika Stockholmsväljare i valet i höst. Väljarna de letar efter ska vara mellan 25 och 40 år, tjäna mer än 400 000 om året och gilla EU. Det här har fått några centerpartister att surna till och hoppa av.

Idag startade golftävlingen Scandinavian Masters på Bro Hof i Upplands Bro. En bana i världsklass som stod klar 2007. Målet är att  Scandinavian Masters ska bli Europas största golftävling - näst efter tungviktaren British Open.

Regeringen har bestämt att universitet och högskolor ska få hyra ut bostäder till sina studenter. Hittills har det bara varit tillåtet att hyra ut till utbytesstudenter och forskare i utbytesprogram, men nu ska nio universitet i Sverige - däribland Stockholms universitet, Södertörns högskola, KTH och Karolinska institutet - under en femårsperiod få pröva att hyra ut även till svenska studenter.