Måndag 4 oktober

Fråga

Medicinpriset avslöjat i förväg

I morse avslöjade Svenska Dagbladet att Roberts Edwards får årets nobelpris i medicin, något som sedan visade sig vara rätt. Vi åkte till tillkännagivandet och pratade med vetenskapsjournalister om detta och frågar Svenska Dagbladet hur de vågade gå ut med denna världsnyhet i förväg?

Stressad stockholmare hoppar lunch

Fyra av tio stockholmare är så stressade på jobbet att de minst en gång i veckan hoppar över lunchen. Många jobbar också över eller tar med dig jobbet hem. Men det kan vara farligt varnar stressforskaren Giogi Grossi, som menar att man måste ta tidiga varningssignaler på allvar.

Allt under ett tak på Unga Station

I dag invigs Stadsmissionens Unga Station, där fem olika verksamheter för unga och familjer i kris samlas. Dessutom presenteras en rapport om unga på nätet. Vi hör direktorn Marika Markovits.

Smuggelsnus ett växande problem

I Stockholm väller det in snus som säljs vidare svart och staten går miste om hundratals miljoner kronor i skatteintäkter. Införseln och den olagliga försäljningen har pågått länge men nu har den tagit sådana proportioner att Tullverket måste öka bevakningen.

Hans jakthund dog av vargen

Förra årets överfölls Bosse Janssons hund Knutte av en varg i skogarna kring Åkersberga. Men Knutte klarade livhanken då. I år hade Bosse Jansson fått information att vargen inte var där han jagade rådjur i lördags. Men det stämde inte, en varg överföll och dödade Knutte. 

Demonstration på Sergels Torg

I dag var det start för riksdagsledamöterna att välja moderaten Per Westerberg till talman. I samband med detta blev det flera små demonstrationer runt riksdagshuset och klockan 17 planeras en stor manifestation mot rasism på Sergels Torg. Vi är självklart där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.