Tisdag 5 oktober

Besöksrekord i Stockholm

Stockholm har under sommaren lockat rekordmånga besökare. Tre miljoner gästade huvudstaden mellan juni och augusti, jämfört med i fjol är det en ökning på drygt 6 procent. Hotellintäkterna samma period ökade med 15 procent. Det visar siffror som Tillväxtverket tagit fram.

Polisen stoppar unga rökare

Polisen lovar fler kontroller av tobaksbutiker för att hindra minderåriga från att köpa cigaretter. Tidigare skötte kommunerna kontrollen men nu är polisen ny tillsynsmyndighet.

Hungriga fångar på Österåker

Får fångarna på Österåkeranstalten verkligen tillräckligt med mat? Ja, det tycker i alla inte en av fångarna där som nu har JO-anmält anstalten.  Enligt honom är portionerna för små och det händer nästan varje dag att flera fångar inte får något kött utan bara potatis eller ris och bröd.

Högre spärrar stoppar plankare

De nya högre, glasspärrarna i tunnelbanan stoppar faktiskt fuskåkandet. Det visar en ny undersökning som SL har gjort.

Reinfeldts nya regering

Idag tisdag presenterade statsminister Fredrik Reinfeldt sin nya regering och Stockholm Idag var givetvis där och försökte få en intervju med de nya statsråden från Stockholm. Men det var inte helt lätt...

Finanslandstingsrådet blir minister

Ny infrastrukturminister

Catharina Elmsäter Svärd blir ny infrastrukturminister. Vi sprang i kapp henne och fick en intervju denna hektiska dag. Men vem som ska ersätta henne på den posten blir inte klart förrän i slutet av den här månaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.