Onsdag 6 oktober

Första dagen på jobbet för ny minister

Det är första dagen på jobbet för moderaten Hillivi Engström från Sollentuna, som i går blev arbetsmarknadsminister. Vi träffade henne mellan all ny information och möten.

Klart hur Värmdö ska styras

Tre borgerliga partier i Värmdö kan inte komma överens med centerpartiet. I dag hölls en presskonferens, där det nya styret i kommunen med miljöpartiet  presenterades.

Väninnan ärver Scheins miljoner

I dag kom domen från Svea Hovrätt  i tvisten om Harry Scheins testamente. Hans grannar påstod att ett nytt testamente skulle ge dem pengarna. Men hovrätten anser att Scheins väninna Eva Fischer ska få arvet, värt mer än 30 miljoner. 

Jobbkärlek vanligt i finansbranschen

Kärlek på jobbet är vanligt inom finansbranschen visar det sig. Enligt en undersökning har var tredje i branschen haft en relation med en kollega. Vi undrar hur stockholmarna ser på kärlek på jobbet.

Fullsatt på Cirkus för fd svärdslukare

Professor Hans Rosling har gjort sig ett världsnamn med sina föreläsningar om världens tillstånd. I kväll är det slutsålt när den fd svärdslukaren håller föredrag på Cirkus.

Bråda tider inför litteraturpriset.

I morron klockan 13 avslöjas vem som får årets nobelpris i litteratur. I bokhandlen pågår förberedelserna för fullt och vi hör också vad spelbolagen säger - vem ska man satsa på?  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.