Tisdag 21 december

S vill att SL slutar betala för spår

Socialdemokraterna i landstinget är trötta på att inget händer när det gäller förseningarna för pendeltågen. Nu föreslår de att landstingets avgifter till Trafikverket för att köra på tågspåren bör deponeras hos Länsstyrelsen och inte gå till Trafikverket. Vi hör vad infrastrukturministern säger om det.

Kinesiska träd planteras på Hornsgatan mitt i vintern

Trots att kvicksilvret drar sig ner mot minus 15 planteras det för fullt på Hornsgatan. Det är 175 träd av arten Ginko biloba som ska göra luften bättre som åker i marken - kylan till trots.

Mörkaste dagen på året - men nu vänder det!

I natt är det vintersolståndet och det innebär att det är årets mörkaste dag. Men det innebär också att nu blir det faktiskt ljusare!
(Bilden visar solnedgång vid vintersolståndet 2007.)

Remsan blir kvar - i alla fall ett tag

Det har varit lite motstridiga bud om hurvida SL:s remsa med förköpta biljett ska vara kvar eller inte efter nyår. Och hur blir det med Accesskorten, när ska vi börja betala för dem? Vi ger besked.

Idol-Minnah hyllades i Hallstavik

I går kväll var det fullt ös i Hallstavik. Runt 2 000 personer hade samlats för att höra när ortens färskaste stjärna, Minnah Karlsson, tvåa i årets Idol, sjöng på torget.

40 år på Rapport för Claes Elfsberg

Det har faktiskt gått 40 år sedan Claes Elfsberg klev in på Rapports redaktion. Till en början var han inslagsreporter men blev snabbt nyhetsankare. Vi grattar Cleas Elfsberg.

Överfullt med paket i jultider

Allt fler väljer att handla sina julklappar på nätet. Men det innebär också att det blir allt fler julpaket - aldrig förr har det varit så många. Det innebär också att det blir ganska fullt på Postens utlämningsställen och vi har besökt ett av dem. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.