"Vad är det här med löpsedlar"

Lördagen var träningsledig, skönt att softa och få ladda lite batterier. Satt ute på landet och slötittade på innebandyfinalen på burken.

Som vanligt i SM-guld-sammanhang var man tvungen att sitta och förundra sig över vad det är med folk och kvällstidningslöpsedlar?

What’s the deal med att så fort ett lag i Sverige vinner guld i minsta lilla sammanhang så ska en hel hejaklack stå och vifta med ett gäng på förhand tryckta illgula eller rosa affischer som någon journalistpraktikant försett dem med minuten innan?

Jag kan fatta att det 1987 kanske var lite skoj och exotiskt att kunna hålla upp ett blad med ”Hurra för Björklöven” på eller liknande men nuförtiden kan ju any idiot med någorlunda datakunskap och en skrivare göra exakta replikor av
kvällstidningarnas alster.

Kan inte minnas att vi stog och viftade med sånt när vi tog SM-guld med DIF och om någon kan gräva upp en bild där det görs så lovar jag åtminstone att personligen se till att tar BP SM-guld så är det inte till en kuliss av tacky löpsedlar!

(22 april)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista