"Hur funkar dessa människor?"

Skånederby igår och idag kan man läsa att 91 personer blivit omhändertagna av polisen.

”De bryr sig inte om fotboll”, ”Det här är ett samhällsproblem”, ”Supporterklubbarna måste ta mer ansvar” och andra klyschor haglar.

Jag vet inte om det finns så mycket att lägga till i den här diskussionen annat än att man inte annat kan än förbluffas över hur vissa människor fungerar.

Hur känslomässigt störd är man om man i vuxen ålder vill slå en annan snubbe (för det handlar ju alltid om ”snubbar”) för att man hejar på olika lag?

Vad tänker de män som tidigare under kvällen stått och skrikit könsord till en fotbollsdomare när de kommer hem? Vad är det för känslor man kväver genom att supa sig dyngrak när man ska gå och se en fotbollsmatch?

Hur dessa personer funkar, egentligen mår samt klarar av att leva med sig själva har alltid varit en gåta för mig. Jag brukade också ha som reflex att ogilla de som valt att heja på något annat lag. Sen fyllde jag 7 år.

Avslutar med en länk till en av nätets roligaste hemsidor; amerikanska humorsajten The Onion. De säljer en tröja som kanske skulle kunna väcka en tanke hos alla losers på allsvenska läktare:

http://store.theonion.com/product_info.php?products_id=184

(16 maj)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se