"Reklam högt och lågt"

Såg på sporten i morse. Lite bilder från NHL-slutspelet i ishockey. Har alltid undrat över varför aldrig amerikanska lag i någon av de stora sporterna har någon reklam på sina dräkter.

I kommersialismens mecka borde man rimligtvis ha tagit intryck av europeiska sättet att tjäna in sköna slantar till föreningen. Men icke. Vad beror detta på?

Och i Europa har folk genom alla år varit bananas över att Barcelona inte har någon ful blaffa på bröstet. Eller det har de ju skaffat, men nu betalar de själva för att dräkten ska ”förfulas”. Visst är det en bra grej, men kunde man inte bara skänkt pengarna till UNICEF rakt av?

Allsvenska lag satsar till skillnad från övriga Europa på reklam en massa på dräkterna. Högt och lågt och i alla regnbågens färger. I BP har vi i år tagit steget fullt ut och placerat reklam till och med på baken av shortsen.

God bless våra sponsorer och allt man måste tycka. Men herregud, det är inte särskilt stiligt med en reklamlogga på ändalykten!

(24 maj)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".