"Förslag på jippomatcher"

På träningen igår fick jag höra att fyra av våra youngsters i truppen blivit uttagna till juniorlandslagsläger i Holland.

Två matcher skall spelas, men inte någon officiell landskamp. I stället ska man möta Ajax och Feyenoords juniorlag. Ett udda och ganska så skönt grepp vill jag mena. Vore det överhuvudtaget inte skoj med fler okonventionella möten i fotbollsvärlden?

Damlag brukar i och för sig möta pojklag i träningsmatcher men nog borde det finnas utrymme för andra häftiga konstellationer?

Hur skulle det gå om BP fick möta ett FC Barcelona med fyra man mindre på plan?

Skulle Chelsea klara av att göra mål mot typ Enskede om svenskarna fick byta ut sitt mål mot ett hockeymål?

400 kids från någon ungdomssektion mot elva Champions League-mästare från Milan. Skulle många och små ha en chans mot få och stora?

Kan ingen galen promotor av Don King-snitt styra upp ett gäng galna fighter?

Jag ställer gärna upp som konsult. Enda kravet är att varken Magnus Hedman eller Dogge Doggelito får ha något med matchen och dess förberedelser att göra.

Apropå roliga matcher så avslutar jag med en humoristisk sannskröna från idrottscentret på Bosön: För något decennium sedan så anordnades en träningsmatch mellan innebandy- och tennislandslaget. I innebandy. Med tennislandslaget som vinnare.

(26 maj)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".