Lagerbäck inför Island: "Startelvan klar"

Förbundskapten Lars Lagerbäck bekräftade efter tisdagens träning att startelvan mot Island är spikad, om inget oförutsett händer. Det tyder på att Markus Rosenberg spelar från start.

Fotbollslandslaget hade detta EM-kvallägers sista träning på Råsunda inför mötet med Island på onsdagen.

Av allt att döma blir det Markus Rosenberg, som hoppade in mot Danmark senast, som ersätter avstängde Johan Elmaner i anfallet. I övrigt väntas inga ändringar i startelvan.

Förbundskapten Lars Lagerbäck var nöjd med passet och tyckte inte att spelarna såg speciellt slitna ut efter den skandalomsusade matchen mot Danmark i lördags.

– Träningen idag kändes bra och jag tror att vi kommer att vara perfekt återhämtade imorgon, säger Lars Lagerbäck till Radiosporten.

Den svenska intränade spelplanen gäller som alltid och föebundskatenen förväntar sig att Island framförallt kommer att inrikta sig på defensiven.

– Vi kommer att möta ett lågt isländskt försvarsspel men vårt grundspel i anfallet ska inte passa sämre mot Island än andra lag. Kantspelet blir viktigt, säger Lagerbäck.

Matchen mot Nordirland i mars, som Sverige förlorade med 2-1, hänger som ett spöke över landslaget. Då klarade få spelare av pressen av att hamna i underläge och det svenska spelet handlade mest om långbollar.

– Det finns en risk att man tappar tålamodet och att spelarna blir stressade. Det gäller att våga ha en längre uppbyggnadsperiod om Island försvarar sig med många spelare, säger Lagerbäck.

Petter Johansson
petter.johansson@sr.se
 
 
Jan Josefsson
jan.josefsson@sr.se