Hanna Ljungberg kan missa kvalmatch

Det var tänkt att bli Hanna Ljungbergs comeback i landslaget. Men en ny skada gör att hon kan tvingas stå över lördagens EM-kvalmöte mot Rumänien.

Helgens landskamp skulle bli Ljungbergs första sedan i september förra året. I stället står hon två dagar före matchen utanför Bukarest och är tveksam till start.

Förklaringen är nya skadeproblem.

Avgörs på fredagen
Damlandslaget kom till Rumänien på onsdagen och Hanna Ljungberg har fått behandling de två senaste dagarna.

På fredagseftermiddagen genomförs det sista träningspasset inför matchen och då fattas också beslutet om hon kommer att spela.

Tung perid för Ljungberg
Efter kollisionen med Frankrikes målvakt i Algarve cup förra året missade hon tre månader på grund av sviterna av en hjärnskakning.

Därefter drabbades hon av en kronisk inflammation i en sena i bakre lårmuskeln, vilket i sin tur gjorde att hon missade större delen av vårens matcher och årets träningsläger med landslaget i Algarve och på Cypern.

Inga VM-motståndare
I de två kommande EM-kvalmatcherna, först mot Rumänien borta och därefter hemmamatchen mot Ungern på onsdag, står dock inte damlandslaget och faller med Ljungberg.

Sverige vann bortapremiären mot Italien, på förhand ansedd som svårast motståndare, med 2-0. Rumänien i sin tur fick 3-3 borta mot Ungern, som dessutom har förlorat en bortamatch mot Irland.

Ingen av de båda nationerna kommer heller att göra Sverige sällskap i dam-VM i Kina i höst.

Radiosporten sänder lördagens match i lördagens Sportextra, avspark kl 16.00.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se