"Elfsborg vinner"

Förra veckan ringde en journalist från Expressen som gjorde en anonym enkät med allsvenska spelare. Han undrade bland annat vilket lag jag tippar vinna guld i höst.

Jag hade svårt att ge ett svar då inget av topplagen vi mött dittills varit tillräckligt imponerande för att få ett säkert tips. Nu har jag en favorit.

Elfsborg var riktigt bra på Borås Arena i tisdags. På det snabba konstgräsunderlaget som blev ännu kvickare på grund av regnet drog de i gång ett passningsspel som inget annat lag vi mött eller jag sett i år varit i närheten av.

Självklart kan alla lag ha bättre och sämre dagar, men man märker tydligt när ett lag har en tydlig linje och strategi i sitt spel.

Det toppat med några otroligt individuellt skickliga spelare som jobbar stenhårt för varandra, även mot bottenlag som BP, gör att mina pengar är på Elfsborg att ta ett andra raka SM-tecken i höst.

(28 juni)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".