"Fia efter träningen"

Efter dagens morgonträning kom Radiosportens Martin Järborg förbi Grimsta. Han hade en idé om att spela in ett inslag till sportens sommartema där idrottare utmanas i ovana grenar.

Undertecknad, Martin Ekström och Olof Guterstam antog utmaningen och slog oss ned med Martin för ett parti av den ädla sommarsporten Fia med knuff!

Jag har alltid varit ett stort fan av sällskapsspel; Risk, Alfapet, Rappakalja, listan är lång och även om Fia knappast brukar stå på repertoaren särskilt ofta kände jag mig ganska så taggad och segerviss inför omgången.

Hur det gick? Vore väl taskigt mot Järborg att avslöja så ni får helt enkelt hänga vid radioapparaten och invänta det färdiga reportaget.

Kan dock tipsa om att nyckeln till framgång i Fia är att inte vara för snabb ut med alla pjäser på brädet, hålla reda på när man har extraslag och gärna smyga sig fram och undvika uppmärksamhet. Samt slå sexor helst tre gånger i rad när det gäller som mest.

(19 juli)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".