"Några dagar ledigt"

Efter besvikelsen över förlusten mot TFF i måndags känns det skönt med några dagar ledigt från träning då vi inte har match förrän nästa helg mot AIK.

Ledigt är i och för sig en sanning med modifikation, sex dagar varav minst tre kombinerade konditions- och styrkepass måste genomföras.

Läser i tidningarna om min gamle lagkamrat Yannick Bapupa som igår dömdes för både det ena och det andra i Gävle tingsrätt.

En kille som jag lärde känna när han kom till Sverige som en osäker och blyg 19-åring som ödmjukt och målmedvetet kämpade sig in i DIF-truppen utan att förstå varken svenska eller engelska.

Boendes med två andra killar från Kongo i en lägenhet i Gubbängen åkte de kommunalt ut till Bosön för att träna varje dag.

En kille som offrade allt för en chans att försörja sig på att spela fotboll utan något att falla tillbaka på. Kort sagt en spelare man hoppas det ska gå bra för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista