Inför Champions League-kvalet: Debrecen långt ifrån önskemotståndare

Ikväll ställs Elfsborg mot Debrecen som har vunnit den ungerska ligan tre år i rad nu. Och statistiken talar tyvärr emot Boråslaget. Hör matchen direkt i sin helhet på webben från kl 20.45.

 

Motståndarfakta: Debrecen VSC

  • I förra årets Champions League-kval blev Debrecen utslaget av ett lag från Makedonien och 2005 blev Manchester United för svåra i den tredje kvalomgången.
  • 03/04 avancerade ungrarna till Uefacupens tredje omgång, något som fortfarande spiller över på lagets Europaranking.
  • Laget har fem spelare med erfarenhet från det ungerska landslaget. Mittfältaren Tibor Dombi är den mest rutinerade med 31 landskamper.
  • Ungerska ligan har precis startat och Debrecen har två raka segrar.

Statistiken talar inte för Elfsborg
Ungerskt motstånd i europacupsammanhang har inte varit någon behaglig upplevelse för svenska lag fram tills nu. På nio försök har det bara inträffat en gång att det svenska laget gått vidare till nästa omgång.

Skadeläget
Elfsborg ser ut att få klara sig utan anfallaren Mathias Svensson. Däremot verkar det som om Anders Svensson och Stefan Ishizaki ska vara tillgängliga för spel.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista