"Kockduell med Lings look-a-like"

Det är en jäkla klyscha i idrottssammanhang. Det låter rätt så fjantigt. Jag hade lovat mig själv att inte slänga mig med liknande terminologi i bloggen. Men okej då: Kul att ibland göra något annorlunda med grabbarna i laget.

Efter tisdagens träning bar det av till Vackstanäs strax utanför Södertälje för hela truppen. På programmet stod kräftfiske och lite skönt häng. Efter middagen var vi några stycken som lånade kursgårdens fina idrottshall där olika sporter avverkades. Pingis, basket och framför allt; en variant av tennis och squash som jag och Olof utvecklade till en riktig höjdargren.

Kort uttryckt så gick det hela ut på att med en tennisboll träffa plankan på en basketkorg. Många långa och spännande dueller blev det till en ljudkuliss av Pär Asps förtvivlade förbannelser av Martin Ekströms nätrullare och kantbollar i deras pingisfajt i en annan del av hallen.

Efter en god natts sömn var det dags att vittja kräftburarna i arla morgonstund.

Fångsten blev sedan en av beståndsdelarna i en lunch som vi själva fick laga i grupper. Laxar filéades med hjälp av kockinstruktören Mårten som om han tröttnar på jobbet ute i Vackstanäs alltid kan turnera land och rike runt med cirkusen som Staffan Lings totala look-a-like. Otroligt likt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista