forts 2...när jag nästan var gay

När jag tänker efter så är nog det närmaste jag stött på en homosexuell relation inom fotbollen: jag själv och min ej fotbollspelande kamrat Einar.

Låt mig förklara innan någon slänger sig på telefonen (Hej Mamma!). År 2001 åkte vi på träningsläger till Gran Canaria med Djurgården.

Den sista veckan var familjer och respektive välkomna ner på klubbens bekostnad. Jag och min gode vän Einar, två straighta snubbar då utan flickvänner (vi är också dead ugly...) kom på den geniala idén att han ju kunde få en soft vecka i solen free of charge om vi bara hävdade oss vara ett homosexuellt par! Vattentät plan, vi skulle ju knappast tvingas att bevisa vår ”kärlek” i utbyte mot biljett...

Jag minns inte riktigt varför vi fegade ur men jag antar att vår höga moral och bultande blårandiga hjärtan inte ville blåsa DIF på pengar.

Men visst hade det varit ironiskt om allsvenskans första gayspelare bara visat sig vara en scam för en gratis trip till Kanarieöarna!”

(8 augusti)
Rickard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista