Inför kvällens Champions League-kval: Friskare Elfsborg i slagläge mot Debrecen

1-0 på bortaplan har gett Elfsborg ett fint läge att avancera på Debrecens bekostnad. Vinnaren får möta Valencia i den sista kvalomgången till Champions league. Hör matchen direkt i sin helhet på webben från kl 19.00.

 

Motståndarfakta: Debrecen VSC

  • I förra årets Champions League-kval blev Debrecen utslaget av ett lag från Makedonien och 2005 blev Manchester United för svåra i den tredje kvalomgången.
  • 03/04 avancerade ungrarna till Uefacupens tredje omgång, något som fortfarande spiller över på lagets Europaranking.
  • Laget har fem spelare med erfarenhet från det ungerska landslaget. Mittfältaren Tibor Dombi är den mest rutinerade med 31 landskamper.
  • Ungerska ligan har precis startat och Debrecen har två raka segrar och en oavgjord.

Statistiken talar inte för Elfsborg
Ungerskt motstånd i europacupsammanhang har inte varit någon behaglig upplevelse för svenska lag fram tills nu. På nio försök har det bara inträffat en gång att det svenska laget gått vidare till nästa omgång.

Skadeläget
Elfsborgs spelare har frisknat till på sistone. Det stora frågetecknet är Anders Svensson som fortfarande inte är 100 procent.

Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista