"Allsvenskan vs Korpen"

Det finns fördelar med att som jag vara vänsterfotad. Urvalet är mindre och det gör såklart att konkurrenssituationen ute på till exempel vänsterbacksplatsen genom alla år varit ganska så gynnsam.

Dessutom kan man som vänsterfotad till och med få chansen att slå frisparkar trots att man som undertecknad har rätt taskigt skott i brist på alternativ.

Nackdelen är att som vänsterfotad får man från tidig ålder husera på vänsterflanken i både spel och de flesta övningar på träning, till exempel vid inlägg. Det gör att man ”specialiseras” rätt bra med sin rätta fot, däremot blir tillslaget med högern rätt så lidande.

Repetition är det goda tillslagets moder! Själv skulle jag knappast kalla mig tvåfotad, men tycker väl mig ändå kunna använda högerfoten hyfsat bra. Men nu ska jag sättas på prov.

En kompis till mig som heter Papa Bouba (ja, faktiskt!) åkte till Australien för studier i februari. Innan ett tårdrypande farväl antog han och jag då ett vad.

Papa som är en genomgod korpenspelare med meriter inte större än deltagande i St Erikscupen hävdar att han har bättre känsla, kraft och precision i sin bästa fot, det vill säga högern, än undertecknad i min näst bästa.

Nu har Papa B äntligen återvänt till Sverige och det är dags att skrida till verket. En opartisk domare har anlitats för att anordna rättvis och avslöjande tävlingsform som kommer att kora en vinnare.

Självklart är det en hel del prestige inblandat, och jag bävar för den straffträning som kan beordras ut om jag gör bort mig...

Allsvenskan mot Korpen, duellen kommer du kunna följa på ljuddelen av bloggen med start nästa vecka så håll koll på podcasten!”

(10 aug)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista