"Rekord i bollinnehav?

Åh herregud vilken utskåpning Elfsborg åkte på! Vissa krönikörer har ondgjort sig över att det skulle varit elfsborgarna som vek ner sig och fick Valencia att se ut som världsmästare.

Jag menar att man istället kan fokusera på hur otroligt bra spanjorerna var. Tycker snarare att det var spanjorerna som gjorde sina motståndare dåliga och paralyserade.

Känns nästan pinsamt att jag satt och spekulerade i onsdags om att Elfsborg kanske skulle ha en chans om man bara kunde hålla bollen inom laget.

Fat chance! Det visade sig att Valencia var betydligt mer aggressiva än vad jag (och uppenbarligen Elfsborg själva) hade trott.

Det var inte många sekunder boråsarna hade kontroll över bollen. Det skulle förresten vara kul att se statistik över bollinnehavet i onsdags. Kan det ha varit rekord månne?

Jag undrar förresten vad som är rekordet för uppmätt bollinnehav under nittio minuter. Någon där ute som vet och har lust att maila in rekordnoteringen? Skulle uppskattas.

(16 augusti)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".