Henrik Rydström blickar framåt.

Rydström tittar framåt efter stjärnsmällar

Absurt, overkligt, surrealistiskt. Så sammanfattar Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström känslan efter lagets andra raka förlust med 0-5.

Absurt och overkligt är två dominerande känslor hos Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström dagen efter att laget kördes över av Helsingborg i allsvenskan.

Det var dessutom lagets andra match i rad som man förlorade med 5-0.

– Vi har förlorat två, tre, fyra matcher i följd tidigare säsonger. Men då har det inte varit med dom här siffrorna. Just siffrorna gör det surrealistiskt, säger Rydström.

Han tycker inte att de har spelat så uselt i de två matcherna att de har förtjänat att förlora med så stora siffror. Nu gäller det att se framåt.

– Gruppen måste upp till bevis nu och visa att man kan växa med det här. Vi har gjort det tidigare säsonger när det har gått tungt. Nu får vi göra det igen, säger Rydström.

Nu väntar Djurgården i nästa match, på Stockholms stadion. En ny tuff match men Rydström tycker inte att det spelar så stor roll vilka de möter.

– Det viktigaste är att visa att vi mentalt klarar av det här. Även om vi har en bra vecka inom gruppen och gör en bättre prestation är det är inget som säger att vi vinner mot Djurgården.

Men Rydström är övertygad om vinster kommer till slut, om de inte viker ner sig mentalt.

– Börjar vi accepetera att det är på den här nivån vi ligger kommer vi att förlora med 2-0, 1-0 och sedan rullar det på.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".