"En lördag i triumfens tecken"

Morgonträning i iskalla vindar idag. Jag har försökt tjata på ungtupparna i laget som spenderar halva dagarna framför Youtube att de ska klippa sig och skaffa ett jobb.

Nej det har faktiskt inte men däremot att de då måste kolla in ”Triumph the insult comic dog”, inslagen med den minst sagt frispråkige jycken som då och då förgyller Late Night with Conan O’Brien.

Det verkar som de tagit till sig mina rekommenderingar och nu är även de helt sålda på Triumph. Känns bra att som lite äldre och rutinerad kunna lära de yngre grabbarna något då och då.

Förhoppningsvis kan vi sitta och citera Triumphs one-liners hela vägen ner till Skåne i morgon. Denna underbara del av Sverige med sina toleranta och ödmjuka invånare...For me to poop on!!!

Plattan i mattan hem till tv:n efter träningen för att fånga eftersändningen av Boston Red Sox - New York Yankees. Eftersom ingen i Sverige verkar kunna något om baseboll kan jag iaf berätta att slutspel närmar sig och nattens match mellan ärkerivalerna knappast kunde vara viktigare.

Mitt under matchen hörde Papa Bouba av sig och undrade om vi inte kunde sätta oss på en viss sportbar vars affärsimage går ut på att låtsas komma från Boston och glo på lite fotboll. Varför inte tänkte jag, jag kan väl se klart basebollfighten där.

Döm om min förvåning när jag ringer och frågar om det finns chans att glo på lite stekhet baseboll och för följande svar från servitören: ”Red Sox och Yankees, vad är det för något?”

Okej, fotboll är nummer ett i Europa men nog känns det lite märkligt när man efter att i hemmets lugna vrå ha jublat åt en härlig vinst för Yankees kommer till restaurangen och ser att samtliga väggar är prydda med Red Sox-souvenirer och memorabilia...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista