Tyfoner är inte bra fotbollsväder.

VM: Tyfon tvingar fram matchändringar

En tyfon är på väg in över det kinesiska fastlandet och tvingar VM-arrangörerna att ändra om i spelschemat. Tisdagens matcher berörs dock inte.

Tyfonen Wipha drabbar fotbolls-VM i Kina. Tisdagens matcher, Sverige-Nordkorea och USA-Nigeria, spelas som tänkt eftersom spelorterna Shanghai respektive Chengdu ännu inte ska drabbas av Wipha.

Däremot kommer onsdagens matcher, de sista gruppspelsmatcherna mellan Brasilien-Danmark, grupp D, och Norge-Ghana, grupp C, att flyttas till på torsdag.

Skälet är att Brasilien-Danmark-matchen ska spelas i Hangzhou där tyfonen riskerar att dra förbi. Norges match mot Ghana flyttas även till Hangzhou.

Wipha rör sig mot den kinesiska östprovinsen Zhejiang och megastaden Shanghai, rapporterade landets meteorologiska center på tisdagen. Tiotusentals människor har fått lämna sina hem som en säkerhetsåtgärd och fartyg har beordrats tillbaka in i hamn.

Med vindhastigheter på uppemot 55 meter i sekunden har Wipha nuddat Taiwans nordspets och är nu på väg mot Kina med en hastighet av ungefär två mil i timmen, sade centret och beskrev ovädret som en ”supertyfon”.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista