Riskerar att missa flera matcher.

Skadorna fortsätter för Hanna Ljungberg

Skadeproblemen tycks aldrig ta slut för Hanna Ljungberg. Nu riskerar hon att missa ett eventuellt OS-kval på grund av den skada hon ådrog sig i VM-matchen mot Nordkorea.

VM är över och det är tillbaka till vardagen igen för damlandslaget.

För Hanna Ljungberg är den högst oklar. Hon har troligtvis fått en bristning i låret, och risken är att hon missar ett eventuellt OS-kval.

Landslag och klubblag drabbas
För Hanna Ljungberg tog matchen mot Nordkorea slut redan i första halvlek när hon fick kliva av planen. När hon kan vara tillbaka igen är nu högst osäkert, vilket ställer till problem såväl för hennes klubblag som för landslaget.

Umeå IK har den allsvenska slutstriden framför sig, landslaget ska kanske möta Danmark i ett dubbelmöte om en plats till OS i Peking, det som skulle kunna bli Ljungberg sista stora internationella mästerskap.

Även Linda Forsberg skadad
För VM-debutanten Linda Forsberg var situationen ännu värre.

Hon drog på sig en meniskskada inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Nordkorea och kommer att genomgå artroskopi när hon kommer hem till Stockholm.

Troligtvis blir hon borta i en månad.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista