"Kalmar stod för dagens höjdpunkt"

Inte ens jag, som brukar strunta i allt vad fotboll heter de få hellediga dagar som erbjuds, kunde hålla mig borta under söndagen. Manchester United mot Chelsea brukar alltid vara en tempofylld tillställning med fräna tacklingar.

Så även i dagens match. När man ser vilken bedömningsnivå domarna i Premier League håller kan man inte låta bli att fundera över hur det skulle se ut om en kille som Ashley Cole fick köra en allsvensk säsong som ytterback.

Killen skulle ju få rött kort var och varannan match! Nu fick Chelsea i alla fall en utvisning och efter det var matchen mer eller mindre avgjord. Blev med andra ord inte den sprakande fight mellan två jämna lag jag hade hoppats på innan.

Chelseas nye tränare Avram Grant, måste för övrigt ha den bistraste uppsyn jag någonsin skådat. Såg ut som han hade käkat citron hela bussresan upp till Manchester!

För mig var matchens höjdpunkter annars de tre gånger som det plingade till i rutan med meddelande om mål för Kalmar mot Trelleborg. Seger för smålänningarna och nu har vi lämnat över jumboplatsen till TFF. Vågar man hoppas på att det är för gott?

(23 sep)
Richard Henriksson
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista