Styrelseavhopp och intern kritik inom HIF

Det stormar i allsvenska fotbollsklubben Helsingborg. Kritik riktas internt mot såväl laget som klubbledningen och styrelsen har drabbats av ännu ett avhopp.

Säsongen i allsvenskan har varit en besvikelse så här långt för tippade topplaget Helsingborg och det avspeglar sig inom klubben.

Målvakten Daniel Andersson riktar kritik mot både laget och klubbledningen i en intervju på svenskafans.com och tränaren Stuart Baxter har medgett att han inte är nöjd med situationen.

Nytt avhopp från styrelsen
På torsdagen hoppade också styrelseledamoten Carl Hegelund av sitt uppdrag inom klubben med omedelbar verkan. Det är det andra styrelseavhoppet i HIF under det senaste år.

Redan förra hösten lämnade vice ordföranden Bengt Adolfsson styrelsen under uppmärksammade former och han stod inte till förfogande vid vårens årsmöte.

Konflikter inom styrelsen
Men Adolfsson hade långt gångna planer på att utmana sittande ordförande Sten Inge Fredin om ordförandeposten på årsmötet, men backade ur i sista stund.

Enligt vad radiosporten erfar har Carl Hegelunds avhopp samband med klubbens konflikt med den tidigare finansiären Adolfsson. Adolfsson och Hegelund är mycket nära affärspartners i flera företag.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista