1 av 2
Ljungskile på väg mot finrummet.
2 av 2

Superettan: Ljungskile nära allsvenskan

Ljungskile tog ett stort steg mot allsvenskan då man hemmaslog Häcken med 1-0. Då Sundsvall samtidigt förlorade gick Ljungskile om i tabellen och är nu tvåa i superettan i fotboll.

Matchen mellan Ljungskile och Häcken var på väg att aldrig blåsas igång. Planen på H.A. Bygg Arena var rejält vattenfylld och domaren fick ringa en metrolog för att rådgöra om ifall matchen skulle starta.

Till slut kom klartecken och det är nog Ljungskile glada för. Laget vann det viktiga mötet mot Häcken med 1-0 och gick därmed om Sundsvall i tabellen.

Förlust för Sundsvall
För samtidigt som det jublas i Ljungskile så tappade Sundsvall position i tabellen. Laget förlorade mot Sirius med 3-1, och är nu trea i Superettan.

Men då tre lag går till allsvenskan i år så har laget fortfarande en fot i fotbollens finrum – särskilt då Häcken, som är närmaste lag bakom, förlorade.

I den tredje matchen i superettan vann Mjällby hemma mot Enköping med 5-1.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista